reede, 18. november 2016

Põhjamaine hommikuhämarus

Täna hommikul särasid meie raamatukogus küünlad ja gloobus kumas hämaras hommikuvalguses oodates külla meie sõpru Krõllide rühmast. Kutsusime nad selleks, et koos nendega tähistada Põhjamaade raamatukogunädalat.
Gloobuse abil tegime endale kõigepealt selgeks kus täpsemalt need salapärased põhjamaad siis asuvad. Lapsed igatahes juba teadsid, et Jõuluvanagi on põhjamaalt pärit. Otsisimegi siis koos gloobuselt üles Jõuluvana elukoha Soome ja leidsime lisaks veel teisedki põhjamaad: Taani, Rootsi, Norra ja Islandi.
Seejärel seadsid lapsed end mugavamini tekkidele istuma ja kuulasid muinasjutte "Põhjamaade muinasjuttude kuldraamatust". Tädi Livia luges Krõllidele ette Islandi muinasjutu "Kuud taga ajamas" ja Soome muinasjutu "Sipelgas läks arsti juurde". Ja oi kui ilusad pildid selles raamatus olid!
Mis saab olla mõnusam kui päeva alustada küünlavalguses muinasjutte kuulates ja ilusaid looduspilte vaadates? Raske öelda. Tänu krõllilastele oli meil ilus algus päevale ja ilus lõpp Põhjamaade raamatukogunädalale.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar